Lesson 0001: dharma sastra 0001
त्वमेव माता च पिता त्वमेव। त्वमेव बन्धुश्च सखा त्वमेव।
त्वमेव विद्या द्रविणम् त्वमेव। त्वमेव सर्वम् मम देव देव॥
ओम् नमो ब्रह्मादिभ्यो ब्रह्मविद्या सम्प्रदायकर्तृभ्यो वंशऋषिभ्यो महद्भ्यो नमो गुरुभ्यः।
सर्वोपप्लवरहितः प्रज्ञानघनः प्रत्यगर्थो ब्रह्मैवाहमस्मि॥
त्वमेव विद्या द्रविणम् त्वमेव। त्वमेव सर्वम् मम देव देव॥
ओम् नमो ब्रह्मादिभ्यो ब्रह्मविद्या सम्प्रदायकर्तृभ्यो वंशऋषिभ्यो महद्भ्यो नमो गुरुभ्यः।
सर्वोपप्लवरहितः प्रज्ञानघनः प्रत्यगर्थो ब्रह्मैवाहमस्मि॥
tvameva mātā ca pitā tvameva | tvameva bandhuśca sakhā tvameva |
tvameva vidyā draviṇam tvameva | tvameva sarvam mama deva deva ||
om namo brahmādibhyo brahmavidyā sampradāyakartṛbhyo
vaṁśaṛṣibhyo mahadbhyo namo gurubhyaḥ |
sarvopaplavarahitaḥ prajñānaghanaḥ pratyagartho brahmaivāhamasmi ||
tvameva vidyā draviṇam tvameva | tvameva sarvam mama deva deva ||
om namo brahmādibhyo brahmavidyā sampradāyakartṛbhyo
vaṁśaṛṣibhyo mahadbhyo namo gurubhyaḥ |
sarvopaplavarahitaḥ prajñānaghanaḥ pratyagartho brahmaivāhamasmi ||
த்வமேவ மாதா ச பிதா த்வமேவ । த்வமேவ பந்துஶ்ச ஸகா த்வமேவ ।
த்வமேவ வித்யா த்ரவிணம் த்வமேவ । த்வமேவ ஸர்வம் மம தேவ தேவ ॥
ஓம் நமோ ப்ரஹ்மாதிப்யோ ப்ரஹ்மவித்யா ஸம்ப்ரதாயகர்த்ப்யோ
வம்ஶஷிப்யோ மஹத்ப்யோ நமோ குருப்ய: ।
ஸர்வோபப்லவரஹித: ப்ரஜ்ஞாநகந: ப்ரத்யகர்தோ ப்ரஹ்மைவாஹமஸ்மி ॥
த்வமேவ வித்யா த்ரவிணம் த்வமேவ । த்வமேவ ஸர்வம் மம தேவ தேவ ॥
ஓம் நமோ ப்ரஹ்மாதிப்யோ ப்ரஹ்மவித்யா ஸம்ப்ரதாயகர்த்ப்யோ
வம்ஶஷிப்யோ மஹத்ப்யோ நமோ குருப்ய: ।
ஸர்வோபப்லவரஹித: ப்ரஜ்ஞாநகந: ப்ரத்யகர்தோ ப்ரஹ்மைவாஹமஸ்மி ॥
व्यवहित पृथनामुखं निरीक्ष्य स्वजनवधाद्विमुखस्य दोषबुद्धया।
कुमतिमहरत् आत्मविद्यया यः चरणरतिः परमस्य तस्य मेऽस्तु॥
कुमतिमहरत् आत्मविद्यया यः चरणरतिः परमस्य तस्य मेऽस्तु॥
vyavahita pṛthanāmukhaṁ nirīkṣya svajanavadhādvimukhasya doṣabuddhayā |
kumatimaharat ātmavidyayā yaḥ caraṇaratiḥ paramasya tasya me’stu ||
kumatimaharat ātmavidyayā yaḥ caraṇaratiḥ paramasya tasya me’stu ||
வ்யவஹித ப்தநாமுகம் நிரீக்ஷ்ய ஸ்வஜநவதாத்விமுகஸ்ய தோஷபுத்தயா ।
குமதிமஹரத் ஆத்மவித்யயா ய: சரணரதி: பரமஸ்ய தஸ்ய மே(அ)ஸ்து ॥
குமதிமஹரத் ஆத்மவித்யயா ய: சரணரதி: பரமஸ்ய தஸ்ய மே(அ)ஸ்து ॥
त्वमेव माता च पिता त्वमेव। त्वमेव बन्धुश्च सखा त्वमेव।
त्वमेव विद्या द्रविणम् त्वमेव। त्वमेव सर्वम् मम देव देव॥
ओम् नमो ब्रह्मादिभ्यो ब्रह्मविद्या सम्प्रदायकर्तृभ्यो वंशऋषिभ्यो महद्भ्यो नमो गुरुभ्यः।
सर्वोपप्लवरहितः प्रज्ञानघनः प्रत्यगर्थो ब्रह्मैवाहमस्मि॥
त्वमेव विद्या द्रविणम् त्वमेव। त्वमेव सर्वम् मम देव देव॥
ओम् नमो ब्रह्मादिभ्यो ब्रह्मविद्या सम्प्रदायकर्तृभ्यो वंशऋषिभ्यो महद्भ्यो नमो गुरुभ्यः।
सर्वोपप्लवरहितः प्रज्ञानघनः प्रत्यगर्थो ब्रह्मैवाहमस्मि॥
tvameva mātā ca pitā tvameva | tvameva bandhuśca sakhā tvameva |
tvameva vidyā draviṇam tvameva | tvameva sarvam mama deva deva ||
om namo brahmādibhyo brahmavidyā sampradāyakartṛbhyo
vaṁśaṛṣibhyo mahadbhyo namo gurubhyaḥ |
sarvopaplavarahitaḥ prajñānaghanaḥ pratyagartho brahmaivāhamasmi ||
tvameva vidyā draviṇam tvameva | tvameva sarvam mama deva deva ||
om namo brahmādibhyo brahmavidyā sampradāyakartṛbhyo
vaṁśaṛṣibhyo mahadbhyo namo gurubhyaḥ |
sarvopaplavarahitaḥ prajñānaghanaḥ pratyagartho brahmaivāhamasmi ||
த்வமேவ மாதா ச பிதா த்வமேவ । த்வமேவ பந்துஶ்ச ஸகா த்வமேவ ।
த்வமேவ வித்யா த்ரவிணம் த்வமேவ । த்வமேவ ஸர்வம் மம தேவ தேவ ॥
ஓம் நமோ ப்ரஹ்மாதிப்யோ ப்ரஹ்மவித்யா ஸம்ப்ரதாயகர்த்ப்யோ
வம்ஶஷிப்யோ மஹத்ப்யோ நமோ குருப்ய: ।
ஸர்வோபப்லவரஹித: ப்ரஜ்ஞாநகந: ப்ரத்யகர்தோ ப்ரஹ்மைவாஹமஸ்மி ॥
த்வமேவ வித்யா த்ரவிணம் த்வமேவ । த்வமேவ ஸர்வம் மம தேவ தேவ ॥
ஓம் நமோ ப்ரஹ்மாதிப்யோ ப்ரஹ்மவித்யா ஸம்ப்ரதாயகர்த்ப்யோ
வம்ஶஷிப்யோ மஹத்ப்யோ நமோ குருப்ய: ।
ஸர்வோபப்லவரஹித: ப்ரஜ்ஞாநகந: ப்ரத்யகர்தோ ப்ரஹ்மைவாஹமஸ்மி ॥
व्यवहित पृथनामुखं निरीक्ष्य स्वजनवधाद्विमुखस्य दोषबुद्धया।
कुमतिमहरत् आत्मविद्यया यः चरणरतिः परमस्य तस्य मेऽस्तु॥
कुमतिमहरत् आत्मविद्यया यः चरणरतिः परमस्य तस्य मेऽस्तु॥
vyavahita pṛthanāmukhaṁ nirīkṣya svajanavadhādvimukhasya doṣabuddhayā |
kumatimaharat ātmavidyayā yaḥ caraṇaratiḥ paramasya tasya me’stu ||
kumatimaharat ātmavidyayā yaḥ caraṇaratiḥ paramasya tasya me’stu ||
வ்யவஹித ப்தநாமுகம் நிரீக்ஷ்ய ஸ்வஜநவதாத்விமுகஸ்ய தோஷபுத்தயா ।
குமதிமஹரத் ஆத்மவித்யயா ய: சரணரதி: பரமஸ்ய தஸ்ய மே(அ)ஸ்து ॥
குமதிமஹரத் ஆத்மவித்யயா ய: சரணரதி: பரமஸ்ய தஸ்ய மே(அ)ஸ்து ॥
त्वमेव माता च पिता त्वमेव। त्वमेव बन्धुश्च सखा त्वमेव। त्वमेव विद्या द्रविणम् त्वमेव। त्वमेव सर्वम् मम देव देव॥
ओम् नमो ब्रह्मादिभ्यो ब्रह्मविद्या सम्प्रदायकर्तृभ्यो वंशऋषिभ्यो महद्भ्यो नमो गुरुभ्यः। सर्वोपप्लवरहितः प्रज्ञानघनः प्रत्यगर्थो ब्रह्मैवाहमस्मि॥
tvameva mātā ca pitā tvameva | tvameva bandhuśca sakhā tvameva | tvameva vidyā draviṇam tvameva | tvameva sarvam mama deva deva ||
om namo brahmādibhyo brahmavidyā sampradāyakartṛbhyo vaṁśaṛṣibhyo mahadbhyo namo gurubhyaḥ | sarvopaplavarahitaḥ prajñānaghanaḥ pratyagartho brahmaivāhamasmi ||
த்வமேவ மாதா ச பிதா த்வமேவ । த்வமேவ பந்துஶ்ச ஸகா த்வமேவ । த்வமேவ வித்யா த்ரவிணம் த்வமேவ । த்வமேவ ஸர்வம் மம தேவ தேவ ॥
ஓம் நமோ ப்ரஹ்மாதிப்யோ ப்ரஹ்மவித்யா ஸம்ப்ரதாயகர்த்ருப்யோ வம்ஶருஷிப்யோ மஹத்ப்யோ நமோ குருப்ய: । ஸர்வோபப்லவரஹித: ப்ரஜ்ஞாநகந: ப்ரத்யகர்தோ ப்ரஹ்மைவாஹமஸ்மி ॥
ओम् नमो ब्रह्मादिभ्यो ब्रह्मविद्या सम्प्रदायकर्तृभ्यो वंशऋषिभ्यो महद्भ्यो नमो गुरुभ्यः। सर्वोपप्लवरहितः प्रज्ञानघनः प्रत्यगर्थो ब्रह्मैवाहमस्मि॥
tvameva mātā ca pitā tvameva | tvameva bandhuśca sakhā tvameva | tvameva vidyā draviṇam tvameva | tvameva sarvam mama deva deva ||
om namo brahmādibhyo brahmavidyā sampradāyakartṛbhyo vaṁśaṛṣibhyo mahadbhyo namo gurubhyaḥ | sarvopaplavarahitaḥ prajñānaghanaḥ pratyagartho brahmaivāhamasmi ||
த்வமேவ மாதா ச பிதா த்வமேவ । த்வமேவ பந்துஶ்ச ஸகா த்வமேவ । த்வமேவ வித்யா த்ரவிணம் த்வமேவ । த்வமேவ ஸர்வம் மம தேவ தேவ ॥
ஓம் நமோ ப்ரஹ்மாதிப்யோ ப்ரஹ்மவித்யா ஸம்ப்ரதாயகர்த்ருப்யோ வம்ஶருஷிப்யோ மஹத்ப்யோ நமோ குருப்ய: । ஸர்வோபப்லவரஹித: ப்ரஜ்ஞாநகந: ப்ரத்யகர்தோ ப்ரஹ்மைவாஹமஸ்மி ॥